Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Mezotherápia

A bőrre felvitt kozmetikumok felszívódását gátolja bőrünk elszarusodott hámrétege. Léteznek persze a felszívódást elősegítő módszerek, amelyek közül a leghatásosabb a mezotherápia. A szakemberek megfigyelték, hogy a különféle anyagok (gyógyászati és kozmetikai) akkor hatnak a legintenzívebben, ha oda kerülnek, ahol be kell avatkozni a szervezet működésébe. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében ez legbiztonságosabban és legegyszerűbben a hatóanyag befecskendezésével érhető el. 

A módszer a következő esetekben hatékony:

  • terhességi csíkok halványítása, 
  • pigmentfoltok kezelése,
  • bőrfiatalítás hyaluronsav és multivitaminkomplex segítségével, hajhullás bizonyos eseteinek gyógyításában, cellulitisz (narancsbőr) kezelésében.

Mezotherápiás arcfiatalítás

A mezotherápiás arcfiatalítás ideális megoldás mindazoknak, akik fáradt bőrüket szeretnék felfrissíteni vagy akik észreveszik bőrükön az öregedés korai jeleit, és hatásos kezelést keresnek a kezdődő ráncok ellen. A mezotherápia során mikroinjekciós eljárással egy speciális vitamin- és hatóanyagkoktélt (hyaluronsavat) juttatunk a bőr alá, az arc teljes területén (kivéve a szemhéjakat és az orrot). Az arcfiatalítás hatékonysága abból adódik, hogy segítségével a bőr megfelelo rétegébe juttatunk olyan hatóanyagokat, amelyek más módon nem kerülhetnének a sejtek közé. Ezek fokozzák a sejtek regenerációját, aminek a hatására az arc megújul. Az eredmény 3-4 kezelés után nyilvánvaló: a bőr rugalmasabbá, teltebbé, feszesebbé, bársonyossá és ragyogóvá válik, a ráncok kisimulnak. A mezotherápia nagyszerű alternatívája lehet a komolyabb plasztikai beavatkozásoknak, hiszen segítségével műtét nélkül érhető el az arcbőr minőségének látványos javulása.

Hajhullás kezelése mezotherápiával

Nem csak férfiaknál, hanem nőknél is nagyon gyakran jelentkező probléma a hajhullás, hajritkulás, amelynek számtalan oka lehet, a végeredménye azonban mindenkinél egy: az önértékelés csökkenése. Ezért fontos még a probléma kezdetén, időben cselekedni, hiszen egy korai beavatkozás megállíthatja vagy akár vissza is fordíthatja a folyamatot. A mezotherápia lényege a vitaminok és kiválasztott hatóanyagok célzott alkalmazása a sejtregeneráció érdekében. Az eljárás segítségével műtéti beavatkozás nélkül, látványos és tartós eredmények érhetőek el a hajas fejbőrön. A haj mezotherápiás kezelése hatékonyan veszi fel a harcot a kezdődő hajhullás ellen, erősíti a gyenge hajhagymákat, serkenti a haj növekedését, javítja a haj szerkezetét, rugalmasabbá, erősebbé teszi a hajat. Ugyanakkor a kezelés nem hatásos az elhalt hajhagymákon, a kopasz fejtetőn. A haj mezotherápiás kezelése 8 alkalomból áll, hatását fokozatosan fejti ki, ezért az első 1-2 kezelés után még nem látványos a változás. A kezeléssorozat általában 2 hónapig tart, a 6-8. kezelés után már jelentkeznek az eredmények: a hajhullás gyengül vagy teljesen abbamarad, megjelennek az első új hajszálak.