Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Dentálhigénia kezelések

A Rhinodentnél szakképzett dentálhigiénikus végzi el a dentálhigiénia kezeléseket.

Melyek ezek a dentálhigiénia kezelések?

– Lepedék- és fogkő eltávolítás
– Polírozás
– Nyálkahártya kezelés
– Szájhigiéniai tanácsadás

Lepedék- és fogkő eltávolítás

Okai

A szájüregben lévő sokféle anyag rárakódhat a fogfelszínre. A fogakon lerakódott lepedék a nem megfelelően tisztított fogfelszíneken alakul ki. A puha lerakódást lepedéknek nevezzük, viszont ha kalcifikálódik, tehát mészkő rakódik le benne, akkor beszélhetünk fogkőről.

Eltávolítás

Ez a dentálhigiénia kezelés egy alapvető kezelési eljárás. A kezelés során eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet, egyéb lerakódást, színezéket. A fogkövek eltávolítása előtt a nyálkahártyát elérzéstelenítjük. Ultrahangos készülék segítségével, gyorsan és hatékonyan távolítjuk el a lerakódásokat. A finomabb, főleg íny alatti munkát kézi műszerrel végezzük. A fogkövek eltávolítása után következik, a fogak felszínének polírozása. A sima felszíneken ugyanis nehezebben tapad meg a lepedék és alakul ki a fogkő.

Polírozás

Abban az esetben, ha fogaink fogkőképzésre hajlamosak, akkor alapvető követelmény a fogak polírozásával történő fogfelület tisztítása. A felület lepolírozása utáni a teljesen tiszta fogfelszín a rendszeres száj és foghigiénia betartásával, lepedékmentes maradhat. A polírozás a fogkő eltávolítás után segíti továbbá a finomabb lerakódások, elszíneződések felületi eltüntetését. Ez egy gyors és fájdalommentes dentálhigiénia kezelés.

Nyálkahártya kezelés

A szájnyálkahártya nagyon érzékeny a különböző fertőzésekre, betegségekre. Az időben alkalmazott kezelés enyhíti a tüneteket és mielőbbi gyógyulást eredményez. A kezelés lehet gyógyszeres, illetve mágneses kezelés.

Szájhigiéniai tanácsadás

Ez nem is dentálhigiénia kezelés, sokkal inkább tanácsadás, hogy segítsünk megelőzni mindenféle elváltozást. A tanácsadás egy vizsgálattal kezdődik, ahol fog és ínyvizsgálat történik. A páciens otthoni szájhigiéniájára vonatkozó kérdések a személyre szabott tanácsadás alapjai. A tanácsadás oktatás is egyben, amellyel kijavíthatjuk az esetlegesen hibás szokásokat és tanácsokkal segítünk, hogy hogyan válasszák meg a páciensek a megfelelő fogápolási eszközöket. Majd pedig következik az úgynevezett recall, ami a megfelelő gyakoriságú ellenőrzést jelenti.