Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Fog röntgen

Fogröntgent fogszabályozási kezeléseknél, illetve fogimplantátumos kezeléseknél szoktuk alkalmazni.

Kétféle fogröntgennel foglalkozunk:

– Panoráma
Ezt a fogröntgen típust alkalmazzuk a fogimplantátumos kezelések legelső lépéseként.
– Tele
teleröntgen felvétel a fogszabályozási kezelések legelején alkalmazandó, illetve szoktak egyet készíteni a legvégén is kontrollként.

Mi is pontosan a panoráma röntgen?

Ezt a fogröntgen típust más néven ortopantomogramnak is nevezik. Kijelenthetjük, hogy ez a leggyakrabban használt felvétel típus. Látszik rajta a teljes alsó és felső állkapocs és szinte az összes szájképlet. Általában az első kezelés előtt alkalmazzák, hogy feltérképezzék a páciens fogait. Használják fogszabályozási-, illetve szájsebészeti beavatkozáskor.

Hogyan készítik a panoráma fogröntgent?

A páciens enyhén bólintva teszi az állát a támlára,és egy kis műanyag pipára kell ráharapnia a felvétel készítése közben.

Pár szót a teleröntgenről:

Ezt a röntgentípust nem panorámaröntgennel készítik, hanem speciális teleröntgen géppel. Ebben az esetben a szenzor nem halad körbe a páciens feje körül, hanem oldalt van a fej mellett. Ennél a röntgen típusnál az állkapocs egymáshoz viszonyított helyzetét nézi az orvos.

Hogyan készítik a teleröntgent?

Elkészítésekor a páciensnek leghátul kell összeszorítania a fogait és enyhén kell bólintania. Ennél a röntgennél semmire nem kell ráharapni.

Amennyiben a Rhinodent képzettsége, precizitása meggyőzte Önt, akkor forduljon hozzánk bizalommal. A fogröntgen készítésén kívül foglalkozunk még fogszabályozással, dentálhigiénia kezelésekkel, fogpótlásokkal, esztétikus fogtömésekkel, fogimplantátumokkal. Amennyiben bármelyiknek szükségét érzi, akkor kérjen időpontot és mi várjuk szeretettel a rendelőnkben.