Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Fogpótlások

A fogak elvesztését rengeteg tényező okozhatja.

– A helytelen fogápolási szokások, amelyek a fogak szuvasodásához,vagy ínygyulladáshoz vezethetnek. Az ínygyulladás pedig végső esetben a fogak elvesztését okozza.
– Oka lehet még a fogak elvesztésének a betegség. Bizonyos betegségek következtében súlyosabb ínygyulladás alakul ki,ami szintén a fogaink épségét veszélyezteti.
– Illetve az életkor előrehaladtával is megsokasodhat elvesztett fogaink száma.

A Rhinodent az alábbi fogpótlásokkal foglalkozik:

Kombinált fogpótlás

Kombinált fogpótlást nagymértékű foghiány esetén készítünk. Ilyenkor a meglévő fogakra porcelán hidat ragasztunk, amelyhez rejtett rögzítéssel kapcsolódik a fémlemezes fogsor. Tehát a híd lesz véglegesen beragasztva a protézis pedig kivehető.

Inlay

Őrlőfogak kiterjedtebb szuvasodása esetén szoktuk javasolni az inlay készítését. Az inlay a lenyomat áltat készített tömés, amelyet speciális anyaggal ragasztunk a fogba. Az inlay fogpótlás anyaga lehet arany, kerámia vagy műanyag.

Koronák, hidak

Ezeknél, a fogpótlásokat leginkább porcelánból készítjük el. Ez lehet teljes kerámia korona, amit főleg frontfogakra javaslunk, vagy esetleg fémre égetett porcelán is. Ilyenkor a fogpótlás fémváza allergiamentes fémötvözet, arany, vagy pedig titán. Cirkónium-oxid alapú porcelán hidak, koronák készítését is vállaljuk fém allergia esetén, illetve az esztétikusabb hatás elérése érdekében.

Protézisek

Teljes foghiány esetén, teljes protézist készítünk. Ez egy kivehető fogpótlás, amit a protézis és a szájnyálkahártya között létrejött vákuum tart a helyén. Néhány fog megléte esetén a protézist kapocs vagy esetleg teleszkóp korona rögzítheti a fogakhoz. Ebben az esetben jobb a kivehető pótlás stabilitása.

Bármilyen fog-, illetve szájápolással kapcsolatos kérdésben forduljon hozzánk bizalommal!