Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Esztétikus fogtömések

A fogak elvesztését rengeteg tényező okozhatja.

– Oka lehet a fogak elvesztésének betegség. Bizonyos betegségek következtében ínygyulladás alakulhat ki,ami fogaink stabilitását veszélyezteti.
– Az életkor előrehaladtával is megsokasodhat elvesztett fogaink száma.
– Illetve a helytelen fogápolási szokások következtében is szuvasodhatnak fogaink és ínygyulladás is kialakulhat. Az ínygyulladás pedig végső esetben a fogak elvesztését okozza.

A magyar népességnek több, mint a két harmada rendelkezik legalább egy szuvas foggal.

Mitől szuvasodik a fogunk?

A folyamat a fogzománc sérülésével kezdődik,majd ráterjed a dentinszövetre is. Majd ha nem kezelik időben, akkor a fogbél és a fog körüli szövetek gyulladásához vezet. Viszont amennyiben időben felfedezzük a szuvasodást, szakemberünk azonnal elvégzi a szükséges kezeléseket.
Kis vagy közepes foganyag veszteség esetén esztétikus fogtömést alkalmazunk.

Mi is az az esztétikus fogtömés?

Az esztétikus fogtömés lényege, hogy a fogak funkcionalitásának megtartása mellett még a mosoly is szép és természetes maradjon. Ennek érdekében az esztétikus fogtömés kialakítása során kizárólag olyan alapanyagokkal dolgozunk, melyek a legtermészetesebb végeredményt adják.

A fogak megtartása érdekében, olyan speciális eljárást alkalmazunk az esztétikus fogtömés kialakítása során, amely a legkevesebb foganyag elvesztésével jár. Az esztétikus fogtömés előnye még, hogy ezzel a technikával még a nagyobb mértékben károsodott fogak is felépíthetőek.

Tehát az esztétikus fogtömés lényege, hogy ne kelljen szégyellnünk a fogainkat, mosolyunkat csupán azért, mert nem tökéletes a fogsorunk.
Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek is szüksége lehet esztétikus fogtömésre, akkor kérjen bátran időpontot.

Szeretettel várjuk rendelőnkbe!