Telefonszám: +36 96 566 401 Mobil: +36 30 414 7394 E-mail: info@vec.hu

Fogimplantátumok

fogimplantátumok a fogpótlás stabilitását biztosítják. A fogimplantátumokat az állcsontba ültetjük be a hiányzó fogak helyére. Sok fog hiánya esetén is elkészíthető a fixen ragasztott híd, illetve a állcsont teljes foghiánya esetén megoldható a fogsorok jobb rögzítése.

A fogak elvesztését rengeteg tényező okozhatja.

– Oka lehet a fogak elvesztésének a betegség. Bizonyos betegségek következményeként ínygyulladás alakulhat ki,ami fogaink kilazulásához vezethet.
– Az életkor előrehaladtával is megsokasodhat elvesztett fogaink száma.
– Illetve a helytelen fogápolási szokások következtében is szuvasodhatnak fogaink és ínygyulladás is kialakulhat. Az ínygyulladás pedig végső esetben a fogak elvesztését eredményezheti.

Miből áll a fogimplantátum elkészítésének menete?

Először is készítünk egy panoráma röntgent, majd szájvizsgálat útján megállapítjuk, hogy elegendő csont áll-e rendelkezésünkre a fogimplantátum beültetéséhez. A fogimplantátum beültetéséhez egy kisebb műtétre van szükség, melyet szájsebészünk végez el. A műtét utáni 3 hónap arra szolgál, hogy a beültetett implantátumok teljesen stabilan rögzüljenek. Ez alatt az idő alatt a páciens ideiglenes fogpótlást visel. A fogimplantátumok rögzülése után gyógyulási csavarokat helyezünk az implantátumokba, majd még körülbelül 2 hetet várunk az íny gyógyulására. Amint az íny is meggyógyult, akkor elkészítjük a lenyomatot, amelynek segítségével végül elkészíthetjük a végleges fogpótlást.

Amennyiben a Rhinodent képzettsége, precizitása meggyőzte Önt, akkor forduljon hozzánk bizalommal. A fogimplantátumok készítésén kívül foglalkozunk még fogszabályozással, dentálhigiéni kezelésekkel, fogpótlásokkal, esztétikus fogtömésekkel. Amennyiben bármelyiknek szükségét érzi, akkor kérjen időpontot és mi várjuk szeretettel a rendelőnkben.